Vásárolj 15000 Ft felett és válaszd a Packeta csomagpontos szállításunkat és INGYEN szállítjuk a megrendelésedet!

A csomagpontokon és a csomagautomatáknál nincs lehetőség az utánvétes fizetésre!

Érdekességek

Anyák napi ötlet bazár

Anyák napi ötlet bazár

Közeleg az anyák napja, de még pont van arra idő, hogy idén a szokásos csoki-virág kombináció helyett egy kézzel készített személyes ajándékot készíts el Anyukádnak, Nagymamádnak. 

Esszenciális illóolaj rajongóként természetesen az illóolajokat hívtam segítségül. Az illóolajoknak a kellemes illatukon kívül, még terápiás hatásuk is van, amely még jót is tesz az ajándékozottnak. Az elkészítésük nem csak, hogy egyszerű, de kitűnő móka is lehet a gyerekekkel együtt. Ráadásul az ő kis mancsuk, még személyesebbé teszi az ajándékot.  

  

Fontos az alábbi recepteknél kiemelni, hogy csak ellenőrzött forrásból származó, nagyon jó minőségű illóolajat használjunk. Sajnos ezek nem olcsók, de terápiás hatása ezeknek egyértelműen igazolható és mivel a bőrünkre kenjük, belélegezzük őket, ezért figyelni kell a minőségre.  

  

Ötletek.  

  

1. Fürdőbomba vagy zuhanytabletta  

  

Ez nyilván attól függ, hogy az ajándékozott mit szeret jobban. Valaki csak zuhanyozni szeret, annak csak porosodna a polcán a fürdőbomba, szóval érdemes ezt is figyelembe venni.  

Pontos receptek:  

Fürdőbomba:  https://www.aromakellek.hu/spg/273197,407497/Furdobomba

Zuhanytabletta:  https://www.aromakellek.hu/spg/273197,631564/Zuhanytabletta-avagy-aromaterapia-a-zuhany-alatt

  2. Aroma ékszer vagy autós diffúzor  

   

Egy nő minden alkalommal örül egy ékszernek, de ezek az aroma ékszerek még azt is tudják, hogy viselőjüket illatba borítják, hiszen az ékszerben lévő nemez párnára kell cseppenteni az illóolajat.   

Az autós diffúzor pedig a vezetés közben, az autó térben fejti ki az aromaterápia jótékony hatását.  

Aroma ékszer kínálatunkat itt találod: https://www.aromakellek.hu/sct/588609/Aroma-ekszer-diffuzor

 

3. Házi szappan  

A praktikus Melt and pour segítségével igazán gyerekjáték a szappan készítése. A gyerekek különösen élvezik ezt és nagy örömmel használják a kis kezek a saját készítésű szappanokat. Érdemes esetleg még szárított virággal is díszíteni a szappanokat.  

Szappan recept: https://www.aromakellek.hu/illatos_szappan

 4. Házi parfüm  

Ez az egyik leggyorsabban elkészíthető ajándék és bizony nagyon sok variációban elkészíthető. Nekem személy szerint a virág illatok dominálnak tavasszal, mert számomra az anyák napi illat valamilyen virághoz (főleg az orgonához) köthető, de készíthetsz nyugtató, pihentető, esetleg az elalvást támogató keveréket, parfümöt is.  

Parfüm receptek: https://www.aromakellek.hu/spg/273197,645516/Hazi-parfum

  5. Gyertya  

  

Készíts méhviasz gyertyát, amely sokkal egészségesebb a hagyományos gyertyáknál, hiszen égésekor olyan negatív ionokat bocsát ki, amely képes megkötni a levegő por, pollen és baktérium tartalmát az allergén anyagokkal együtt. Az így elnehezülő részecskék a gravitáció hatására aztán a földre hullnak, ahonnan aztán könnyen felporszívózhatjuk őket. Égése ráadásul kétszer tovább tart mint a hagyományos társainak. Elkészítése pedig tényleg nagyon egyszerű, hiszen egy viaszba mártott kanóc köré kell feltekerni a méhviasz lapokat.   

Méhviasz lapot itt találsz: https://www.aromakellek.hu/Mehviasz-lapok

 6. Illatos fürdősó  

A fürdősó megint csak olyan ajándék, amelynek csak a fürdőkád hívei örülnek. Az Epsom-sóval készült fürdő segít megszabadulni a stressztől és gyorsítja a méreganyagok eltávolítását is. A magnéziumnak nagyon fontos szerepe van például a szerotonin nevű vegyület felszabadulásában, illetve hasznosításában, vagyis az Epsom-sós fürdő csökkenti a stresszt, a szorongást, az idegeskedést, az álmatlanság ellen is hatékony. A méregtelenítő hatása sem elhanyagolható: segít eltávolítani a salakanyagokat a sejtekből. Praktikus és igen hasznos ajándék.  

Recept:   https://www.aromakellek.hu/spg/273197,430891/Hazi-furdoso-avagy-az-utolso-csepp-illoolaj-utoele

7. Testradír  

Illatos és hatékony testradír készíthető otthon, sokszor felannyiért, mintha boltban vennéd, ráadásul még természetes anyagokból is áll. A testradír praktikusan eltávolítja az elhalt hámsejteket és friss, üde kinézetet ad a bőrnek. Hamarosan itt a nyár és ennek az ajándéknak biztosan nagyon örül egy Édesanya.  

  

Recept:  https://www.aromakellek.hu/spg/273197,647188/Testradir-hazilag

8. Házi arcszérum  

Az arcszérum előnyei közé tartozik a hidratálás, a fokozott táplálás, a bőr ragyogása és a pattanások megelőzése. Segítenek a bőrsejtek megerősítésében is. Míg az arckrémek csak 5-10% hatóanyagot tartalmaznak, addig egy arcszérum akár 70%-ot is tartalmazhat.  

Recept:  https://www.aromakellek.hu/spg/273197,646194/Arcszerum

 

9. Testvaj

 

 

Testes, jó kenhető és felszívódású krém, amelyet anyukád imádni fog! 

Recept: https://www.aromakellek.hu/testvaj_hazilag

  

+ 1 tipp  

  

Készíts ezekből az ajándékokból egy ajándékkosarat! :) 

További receptekért, ötletekért keresd a blogunkat vagy íratkozz fel hírlevelünkre az újdonságokért!