Vásárolj 15000 Ft felett és válaszd a Packeta csomagpontos szállításunkat és INGYEN szállítjuk a megrendelésedet!

A csomagpontokon és a csomagautomatáknál nincs lehetőség az utánvétes fizetésre!

DIY receptek

Illatos szappan

Illatos szappan

Az illatos, saját készítésű szappan az egyik legszemélyesebb ajándék lehet, hiszen az illóolajok segíítségével akár személyre is tudjuk szabni az ajándékot.

 


A szappankészítéshez nincs szükség másra:

- szappanalap (melt and pour, azaz olvaszd és öntsd típusú)

- mikrózható edény

- keverőkanál

- valamilyen forma (szilikon vagy tejes doboz)

- opcionális: argán olaj, jojoba olaj, shea vaj

- opcionális: illóolaj, szárított virág, csillámpor, dörzsanyag (mák, zab), mica por

Miből készülnek? 

Először is ezek nem hagyományos főzött szappanok. tehát a pH általában alacsonyabb, és lúg sincs bennük. Nem lehet azt mondani, hogy ezek jobbak vagy rosszabbak, egészen egyszerűen MÁSabbak,mint a kézműves szappanok. lehetővé teszik, hogy otthon egyszerűen lehessen szappanozni, kreatívkodni. Glükozidok, sztearinsav, néha egy kis kókuszvaj van bennük, olyan szintetikus tenzidek (innen az angol név: syndet bars, azaz synthetic detergent bars, szintetikus tömbök), melyeket növényi vagy szintetikus alapból állítanak elő megfelelő zsírsavakból a jó habzás és biológiai lebomló hatás érdekében.

 

  • Egy mikrózható edénybe tegyél az alapból annyit, amennyit fel szeretnél használni. Majd tedd a mikróba 1-2 percre! Vigyázz, mert megéghet, ezért érdemes gyakran ellenőrizni.
  • A folyékony szappan alapba teheted be az esetleges illóolajat, színt vagy argán olajat vagy shea vajat. A mi kínálatunkban SLS/SLES mentes alap található, melybe igény szerint 1-2-3% vaj és olaj is tehető, esetleg gyümölcspép, lé, kivonat. Tehát vizes és zsíros fázis is tehető még bele.
  • A folyékony alapot ezután formába kell önteni és amennyiben szeretnéd szórd meg dörzshatású anyaggal.
  • Amikor megszilárdul már csomagolható is.

+ ötlet:

Pici Kinder játékokat is belecsempészhetsz a szappanba, így a gyerekek még motiváltak, hogy használják a szappant, hiszen, csak így jutnak a játékhoz! (Forrás: https://kidsactivitiesblog.com/1918/treat-soap/)