Vásárolj 10.000 HUF felett a választható ajándékokért!

DIY receptek

Illatos szappan

2021.09.06 13:19
Illatos szappan

Az illatos, saját készítésű szappan az egyik legszemélyesebb ajándék lehet, hiszen az illóolajok segíítségével akár személyre is tudjuk szabni az ajándékot.

 


A szappankészítéshez nincs szükség másra:

- szappanalap (melt and pour, azaz olvaszd és öntsd típusú)

- mikrózható edény

- keverőkanál

- valamilyen forma (szilikon vagy tejes doboz)

- opcionális: argán olaj, jojoba olaj, shea vaj

- opcionális: illóolaj, szárított virág, csillámpor, dörzsanyag (mák, zab), mica por

Miből készülnek? 

Először is ezek nem hagyományos főzött szappanok. tehát a pH általában alacsonyabb, és lúg sincs bennük. Nem lehet azt mondani, hogy ezek jobbak vagy rosszabbak, egészen egyszerűen MÁSabbak,mint a kézműves szappanok. lehetővé teszik, hogy otthon egyszerűen lehessen szappanozni, kreatívkodni. Glükozidok, sztearinsav, néha egy kis kókuszvaj van bennük, olyan szintetikus tenzidek (innen az angol név: syndet bars, azaz synthetic detergent bars, szintetikus tömbök), melyeket növényi vagy szintetikus alapból állítanak elő megfelelő zsírsavakból a jó habzás és biológiai lebomló hatás érdekében.

 

  • Egy mikrózható edénybe tegyél az alapból annyit, amennyit fel szeretnél használni. Majd tedd a mikróba 1-2 percre! Vigyázz, mert megéghet, ezért érdemes gyakran ellenőrizni.
  • A folyékony szappan alapba teheted be az esetleges illóolajat, színt vagy argán olajat vagy shea vajat. A mi kínálatunkban SLS/SLES mentes alap található, melybe igény szerint 1-2-3% vaj és olaj is tehető, esetleg gyümölcspép, lé, kivonat. Tehát vizes és zsíros fázis is tehető még bele.
  • A folyékony alapot ezután formába kell önteni és amennyiben szeretnéd szórd meg dörzshatású anyaggal.
  • Amikor megszilárdul már csomagolható is.

+ ötlet:

Pici Kinder játékokat is belecsempészhetsz a szappanba, így a gyerekek még motiváltak, hogy használják a szappant, hiszen, csak így jutnak a játékhoz! (Forrás: https://kidsactivitiesblog.com/1918/treat-soap/)