Vásárolj 15000 Ft felett és válaszd a Packeta csomagpontos szállításunkat és INGYEN szállítjuk a megrendelésedet!

A csomagpontokon és a csomagautomatáknál nincs lehetőség az utánvétes fizetésre!

Érdekességek

Zuhanytabletta avagy, aromaterápia a zuhany alatt

Szépségápolás
DIY ajándék
Szűrés törlése
Zuhanytabletta avagy, aromaterápia a zuhany alatt

Hallottatok már a zuhanytablettáról?  Én most fedeztem fel és iszonyatosan beleszerettem. Sajnos nem mindig jut idő a kádas fürdőzésre, de egy pihentető, illatos zuhanyra a legszaladósabb nap végén vagy néha elején is van időm. Nagyon egyszerű az elkészítése és igazán pénztárcabarát is, szóval próbáld ki bátran!

 

A lényeg, hogy ez nem fürdőgolyó! Ne áztasd benne magad, mert ugyan bőrbarát természetes anyagokból van, de ennek a funkciója egészen más, mint a fürdőbombának. Itt az illat gyors kibocsátása a lényeg, hogy az illóolajok minél hamarabb segíthessenek.

A fürdőbombánál a bőráplását is figyelembe vesszük, ezért kerülnek bele a finom, növényi olajok is!

Hozzávalók:

- 250 gr szódabikarbóna

- 125 gr citromsav

- 15 gr étkezési kukoricakeményítő

- víz

- szilikon forma

- mica por (opcionális)

- illóolajok

 

Elkészítése:

1. A száraz összetevőket keverd össze. Érdemes gumikesztyűbe csinálni, mert ha van egy pici seb, akkor bizony a citromsav csípni fogja. Plusz a körömlakknak sem tesz jót!

2. A vizet fontos, hogy permetezzük a száraz hozzávalókhoz, hiszen rögtön elindul a reakció és pezsegni fog, de ezt mi a zuhanyzóban szeretnénk majd látni. Szóval pici víz és azonnal keverjük el és így tovább, amíg egy gyúrható állagot nem kapunk. ne legyen nagyon száraz, de nagyon nedves sem.Pont olyan legyen, amit még bele tudsz nyomkodni a szilikon formába.

3. Jöhetnek az illóolajok az anyaghoz. Itt nyugodtan vadulhatsz, hiszen, ami most az orrodnak kissé intenzív, az a zuhanyzóban a lábadtól indulva, már nem feltétlen lesz az!:)

4. Ha igazán vadulnál, akkor színezz egy pici mica porral és igazán wellness élményt varázsolhatsz magadnak!

5. Nyomkodd bele alaposan a szilikon formába. Nekem a gömb alak volt itthon, de bármi lehet. Érdemes kisebb formába tenni, mert nem biztos, hogy mindig hosszú percekig akarjuk a varázslatot, de ha mégis van időnk, akkor akár 2 tablettát is dobhatunk a lábunk alá.

6. Végül várjuk néhány órát (ez a nedvesség tartalmától függ, ellenőrizgetni kell) és amikor felvette a szilikon formát, akkor kifordítva egy napig szárítsuk. Ezután nem párás helyen tartsuk és hogy meddig áll el? Én még nem jöttem rá, mert mindig gyorsan elfogyott.

 

Illóolaj kombinációk a zuhanytablettához

Fejfájás ellen: rozmaring, borsmenta, kamilla illóolaj (annyi csepp, amivel kissé intenzív az illat)

Megfázás ellen: eukaliptusz illóolaj

Reggeli frissítés: borsmenta illóolaj vagy a citrusos illóolajok

Esti relaxáció: levendula illóolaj vagy citromfű illóolaj