Soy wax - 1 kg
Soy wax - 1 kg
16.97

Soy wax - 1 kg

Soy wax is a plant-based wax produced from soybeans (Glycine max). It is a popular alternative to traditional paraffin wax as it is more environmentally friendly and comes from a renewable source.

During the production of soy wax, soybeans are finely ground, and then the oil is extracted from it under the influence of heat. The oil is cooled and solidified to create soy wax. The wax can then be molded into candles, wax care products, or other similar applications.

One of the main advantages of soy wax is that it comes from a natural and renewable source. Wax produced from soybeans is more environmentally friendly because it is biodegradable, contains no harmful substances and emits less carbon dioxide into the air than paraffin wax.

In addition, the advantage of soy wax is that it has a longer burning time than paraffin wax. This means that the soy wax candles burn longer, so you can enjoy the candlelight and scent for a longer time.

Soy wax is also flexible, which means it absorbs fragrances well and can be easily mixed with other natural materials such as essential oils. This makes it possible to create different scented candles and wax products.

 

 • Solidification point: 35-40°C
 • Melting point 45-53°C
In stock
16.97
Unit price: 0.017 €/gr
Bonus point : 0.51 €
Details

HASZNÁLATA

 1. Készítsd elő az üveget/tartályt, legyen tiszta és legalább szobahőmérsékletű.
 2. Helyezd a kanócot az üvegbe, és rögzítsd a helyét.
 3. Olvasszuk meg a viaszt egy dupla edény segítségével, olvadás közben keverjük meg. Ne melegítsd 85 °C fölé vagy túl hosszú ideig.
 4. Add hozzá a kívánt mennyiségű színezőanyagot vagy pigmentet illetve az illóolajat, de a hozzáadott szíező és illóolajok összesen  legfeljebb 8-10 százaléka legyen az olvasztott viasznak, és jól keverd össze. Mindig olyan illóolajokat és illatolajokat használj, amelyek lobbanáspontja magasabb, mint 75°C.
 5. Öntsd az üvegbe az ajánlott 65-70°C-os kiöntési hőmérsékleten. Hagyd lassan megszilárdulni.
 6. A szójaviasz alapú gyertyáknál érdemes 3-4 napot pihentetni az első égetés előtt.

 

FONTOS TUDNI

 

 • A természetes viaszok általában nagyobb kanócméretet igényelnek, mint a hagyományos paraffinviaszok. 
 • Az égési medence mérete és mélysége nagymértékben befolyásolja az illatszórás mértékét, ezért a megfelelő kanóc használata elengedhetetlen.
 • A lassúbb hűtés elősegíti a tartály tapadását, míg a gyorsabb hűtés elősegíti az elhúzódást.
 • A szójaviaszunknak csökkentett a fagyképződése, azonban hirtelen hőmérsékletváltozás esetén, mint a legtöbb szójaviasz, kikristályosodhat.
 • A tartály, a viasz, a festék, az illatanyag és a kanóc minden kombinációját tesztelni kell az égési minőség szempontjából. Javasoljuk, hogy a nagyüzemi gyártás megkezdése előtt egy kis mennyiséget teszteljen a termékből.
Info
Packaging size
1 kg
Weight
1 kg/pcs
Opinions
Be the first to review this product!