Bio lemongrass essential oil
Bio lemongrass essential oil
2.96

Bio lemongrass essential oil

Discover organic lemongrass essential oil, an organic quality essential oil obtained by steam distillation from the fresh leaves of the lemongrass (Melissa officinalis) plant. This exceptional essential oil has the distinct, fresh lemon scent of lemongrass and a host of health and aromatherapy benefits.

Main features:

 • Calming and stress-relieving: Lemongrass essential oil is known for its calming effects and can help reduce stress and anxiety. It can be an ideal choice for relaxation and a good night's sleep.

 • Skin Soothing: The essential oil has skin soothing properties and can help soothe irritated or sensitive skin. You can also add it to skin care products.

 • Digestive Support: Lemongrass essential oil is traditionally used to relieve digestive issues such as bloating and upset stomach.

 • Refreshing and invigorating: The pleasant citrus aroma of the essential oil has an invigorating effect and can improve the mood.

Suggested use:

Use organic lemongrass essential oil in a vaporizer or essential oil diffuser to enjoy its aromatherapy benefits. Inhale the oil when you feel stressed or have trouble sleeping. You can also use it in skin care or for massage, but always properly diluted with a carrier oil.

Organic lemongrass essential oil is offered in organic quality and pure form to help you relax and refresh your body and mind. Choose this essential oil for stress reduction, skin care and relaxation, and enjoy the refreshing scent of lemongrass every day!

In stock
2.96
Unit price: 0.30 €/ml
Bonus point : 0.09 €
Details

A citromfű (Melissa officinalis) egy aromás növény, amelyet hagyományosan gyógynövényként használnak a gyógyászatban és a kulináriában egyaránt. Itt van néhány érdekes információ a citromfűről:

 1. Megjelenés: A citromfű egy évelő növény, amely számos kis, tojásdad alakú levelet hoz létre. A levelek sötétzöldek és apró szőrök borítják őket. Amikor a leveleket megdörzsölik vagy összetörödnek, kellemes citromillat szabadul fel.

 2. Származás és terjedés: A citromfű eredetileg a mediterrán térségben honos, de mára világszerte termesztik. Az egyik legnagyobb citromfűtermelő ország a Magyarország.

 3. Felhasználás konyhában: A citromfű leveleit frissen vagy szárítva felhasználhatjuk a konyhában. Az illatos levelek kiválóan alkalmasak levesek, saláták, halételek és sütemények ízesítésére. Citromfűből teát is készíthetünk, amely kellemes citromos ízű és nyugtató hatású.

 4. Gyógyászati használat: A citromfű hagyományosan használt gyógynövényként az idegrendszer és az emésztés támogatására. A citromfű illóolajat is kivonják, és gyakran használják aromaterápiában a stressz csökkentésére és a relaxáció elősegítésére.

 5. Aromaterápia: A citromfű illóolajnak kellemes és nyugtató illata van, ami segít ellazulni és lecsillapodni. Aromaterápiás diffúzorokban vagy párologtatókban használható, hogy javítsa a hangulatot és enyhítse a stresszt.

 6. Kerti növény: A citromfű könnyen termeszthető növény, és otthoni kertben vagy balkonon is nevelhető. Jól bírja a napsütést és szárazságot, és vonzza a méheket, ami segíthet a kertjének beporzásában.

 7. Gyógyító tulajdonságok: A citromfűnek gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságai vannak, és segíthet az emésztés támogatásában, valamint a fejfájás és a stressz enyhítésében.

Fontos megjegyezni, hogy bármilyen gyógynövény vagy illóolaj esetében előfordulhatnak allergiás reakciók, és mindig ajánlott orvossal konzultálni, mielőtt bármilyen gyógyszerként vagy kiegészítőként használná. Az illóolajokat mindig hígítva kell használni, és kerülni kell a szemmel vagy nyálkahártyákkal való közvetlen érintkezést.

Info
Volume
10 ml
Weight
15 g/pcs
Opinions
Be the first to review this product!