Filter
Price (€)
4.32 € - 13.94 €
Volume (ml)
100 ml - 250 ml

Flower waters

Flower waters are officially called hydrolates based on the medicinal or aromatic plant. In the process, water vapor is passed through the plant and the final product thus formed and condenses into two parts. For essential oil and hydrolate. The essential oil is lighter in weight, so it floats on top of the flower water, which can be filtered off relatively easily, leaving the hydrolate behind.

Aromatic waters are milder than their essential oil variants, so those who find the essential oils too strong or can’t use them can use them boldly, such as young children, the elderly or pregnant women.

Flower waters have the same beneficial therapeutic effect as the essential oil made from the plant itself, only in a slightly milder version.


16product
 
16product

A virágvizek, más néven hidrolátumok, rendkívül hasznosak lehetnek a bőrápolásban és az általános egészségmegőrzésben. Ezek a termékek a növényi anyagok vízgőz desztillációja során keletkeznek, amely során a növények esszenciális olajai vízzel elegyednek. Ennek eredményeként a virágvizek megőrzik a növények aktív összetevőinek előnyeit, miközben enyhe, bőrbarát összetételűek.

Néhány előnye a virágvizeknek:

  • Hidratálás: A virágvizek hidratálják a bőrt, segítve megőrizni annak nedvességtartalmát és rugalmasságát. Ideálisak a száraz, feszült bőr hidratálására.
  • Tonizálás: Tonikokként használva a virágvizek segítenek kiegyensúlyozni a bőr pH-értékét és tisztítani a pórusokat. Frissítik és élénkítik a bőrt.
  • Gyulladáscsökkentés: Sok virágvíznek gyulladáscsökkentő tulajdonságai vannak, amelyek segíthetnek csökkenteni a bőrpírt és a gyulladt bőrfelületeket.
  • Nyugtatás: A virágvizek nyugtató hatással lehetnek a bőrre és az érzékeny területekre. Segíthetnek enyhíteni az irritációt és a viszketést.
  • Frissítés: A virágvizek frissítő és revitalizáló hatással lehetnek, különösen a meleg időben vagy a hosszú nap után. Egyszerű permetezéssel frissítik és hidratálják a bőrt.

Hogyan használhatjuk a virágvizeket?

  • Arcápolás: Permetezzük közvetlenül az arcra tisztítás után, mint tonikot, hogy segítsük a bőr pH-értékének visszaállítását és a pórusok tisztítását.
  • Hidratálás: Használjuk hidratálóként, amelyet az arcra vagy a test más területeire permetezünk, hogy megőrizzük a bőr nedvességtartalmát.
  • Sminkeltávolítás: Áztassunk egy vattakorongot virágvízbe, majd távolítsuk el vele a sminket. Enyhe és bőrbarát módszer a sminkeltávolításra.
  • Hajápolás: Permetezzük a virágvizet a hajra, hogy hidratáljuk és puhítsuk, vagy használjuk öblítőként a hajmosás után.
  • Testápolás: Használjuk testápolóként vagy fürdővízhez adagolva, hogy hidratáljuk és frissítsük a bőrt.