Vásárolj 15000 Ft felett és válaszd a Packeta csomagpontos szállításunkat és INGYEN szállítjuk a megrendelésedet!

A csomagpontokon és a csomagautomatáknál nincs lehetőség az utánvétes fizetésre!

Hasznos tudnivalók

Fürdőbomba

Fürdőbomba

2 fürdőgolyó elkészítéséhez szükséges alapanyag-mennyiséget tartalmazza a recept, de javaslom duplázd rögtön , mert imádni fogod!

  • 50 gramm szódabikarbóna
  • 25 gramm citromsav (nem durva szemcsés, ha porrá őrlöd, szebb lesz a végeredmény)
  • 25 gramm kukoricakeményítő (ez fogja adni a fürdőbomba keménységét)
  • kb. 15 gramm shea vaj (vagy kakaóvaj,kókuszolaj vagy bármilyen olaj, vagy olajkeverék) folyékony állapotban, ha szilárd növényi olajat használsz, akkor takarék lángon vagy gőz felett egy tálkában olvaszd meg őket.
  • illóolaj tetszés szerint (én ehhez a mennyiséghez 50 csepp illóolajat használok (100 %-os hígítatlan fajtát), ettől nyugodtan eltérhetsz, ha kevésbé illatosat szeretnél, de én imádom, ha erősen illatozik. 
  • tehetsz hozzá, de nem szükséges: valamilyen természetes színezéket (figyelem: a színezék kád vizét is meg fogja színezni, ha sokat teszel)

A fürdőbomba készítése

A citromsavat, a szódabikarbónát, a kukoricakeményítőt tedd egy tálba, majd keverd jól össze őket. Az olajakba csepegtesd bele az illóolajat és az egészet folyékony állapotban tedd a szilárd hozzávalókhoz. Ha úgy látod, hogy szükséges még olaj, pótold. Ne vízzel, inkább olajjal érd el a megfelelő állagot! Gyúrd össze az egészet a kezeddel, de jó erősen, mert ha nem tapasztod össze eléggé a masszát, akkor is megrepedhet. Formázd tetszés szerint: formázz golyókat, teheted szilikon rózsaformába, vagy bármilyen általad választott formába.

 

 

Ha készen vagy, tedd félre 2-3 napra, amíg megkeményedik, utána már használhatod is. Kitűnő saját készítésű ajándék.
Száraz helyen tárold, hogy párát, nedvességet ne kapjon, mert akkor elkezd pezsegni, csúnya lesz.
Az olajak, növényi zsírok és illóolajok miatt egy bőrtápláló, olajos, illatos fürdőélményben részesülhetsz, utána persze a kád mosása már nem lesz olyan nagy élmény, de néhanapján megérdemelsz Te is egy kényeztető fürdőt.
 
 
forrás: http://www.fittnok.hu/furdogolyo-furdobomba-keszitese-hazilag