Vásárolj 15000 Ft felett és válaszd a Packeta csomagpontos szállításunkat és INGYEN szállítjuk a megrendelésedet!

A csomagpontokon és a csomagautomatáknál nincs lehetőség az utánvétes fizetésre!

Érdekességek

A legújabb csoda: a kozmetikai agyag

A legújabb csoda: a kozmetikai agyag

A kozmetikai agyagok népszerűsége nem új keletű, hiszen már az ókori Egyiptomban is használták a különféle agyagokat, hogy megtisztítsák a bőrt és megőrizzék annak szépségét.

Az ókori görögök is használták, sőt Hippokratész, a híres orvos is ismerte és javasolta az agyag alkalmazását a sebek és bőrproblémák kezelésére. 

Ez a természetes alapanyag vagy másnéven ásványi föld ma már több kozmetikai termékben jelen van, mint például az arcmaszkok, samponok, krémek, hajkondícionálók.

A kozmetikai agyagokat megkülönböztetjük a színük alapján. Mindegyik szín más ásványi anyag jelenlétére utal és más-más problémára lehet alkalmazni.

  • Zöld agyag: Az egyik legnépszerűbb agyag a kozmetikai iparban, amely kiválóan alkalmas zsíros bőrre. A zöld agyag jellemzően illitoitot tartalmaz, amely egy vas-titán-oxid ásvány, és ez adja neki a zöld színét.
  • Fehér agyag: A fehér agyag enyhe hatású és alkalmas a száraz és érzékeny bőrre. Fő összetevője a kaolin, amely egy finom szemcséjű, fehér ásvány.
  • Rózsaszín agyag: A rózsaszín agyag elősegíti a bőr regenerációját és javítja a bőr tónusát. Az ásványi összetétele magában foglalhat illitoitot, kaolint és/vagy hematitot, amelyek adhatják neki a rózsaszín színét.
  • Vörös agyag: A vörös agyag gazdag vasban és ásványi anyagokban, amelyek elősegítik a vérkeringést és az anyagcserét. A vörös agyag általában vas-tartalmú agyagokat, például hematitot tartalmaz, amely adja neki a vörös árnyalatot.
  • Kék agyag: A kék agyag enyhíti a bőrpírt és javítja a bőr tónusát. Általában illitoitot tartalmaz, amely adja neki a kék színét.

Ezek csak néhány példák az ásványi anyagokra, a színekre és a bennük előforduló ásványi anyagokra, amelyek előfordulhatnak a kozmetikai maszkokban. Az egyes agyagok összetételei változhatnak, attól függően, hogy hol bányászták és hogyan dolgozták fel őket.