Borókabogyó illóolaj - 10 ml
Borókabogyó illóolaj - 10 ml
6.04

Borókabogyó illóolaj - 10 ml

Évezredek óta tiszteletteljes helyet foglal el a természetgyógyászatban a borókabogyó, amelyből kinyert illóolaj olyan értékes tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek széles körben alkalmazhatók a test és a szellem egészségének támogatására. A borókabogyó illóolajat a Juniperus communis nevű cserje terméséből nyerik, mely Európa és Észak-Ázsia hegyvidékein őshonos.

Növényi jellemzők 

A boróka egy örökzöld cserje, amelynek apró tűlevelű ágai és kis gömb alakú bogyói jellemzik. A borókabogyó illóolajat a bogyók érett állapotban történő párologtatásával állítják elő, és a folyamat során összegyűjtött olaj gazdag fitonutriensekben és antioxidánsokban.

Illóolaj párolás 

A borókabogyó illóolaj előállításának folyamata gondosan válogatott és érett bogyók használatával kezdődik. A szakértők hideg préselés vagy gőzdesztilláció módszerét alkalmazzák a legtisztább és legmagasabb minőségű illóolaj elérésére. A gőzdesztilláció során a bogyókat forró gőzzel kezelik, majd az így keletkezett gőz kondenzálódik vissza, és az illóolajat tartalmazó cseppek összegyűjtésre kerülnek.

Felhasználási területek

A borókabogyó illóolaj számos felhasználási lehetőséget kínál, mind a fizikai, mind pedig az érzelmi egészség támogatására. Íme néhány konkrét terület, ahol ezt az illóolajat hatékonyan alkalmazhatjuk:

  • Stressz és feszültség csökkentése: A borókabogyó illóolajat diffúzorban vagy párologtatóban használva kellemes, frissítő illatot teremthetünk, ami segíthet csökkenteni a stresszt és enyhíteni a feszültséget.
  • Energia növelése: Az olaj élénkítő tulajdonságai fokozhatják az éberséget és javíthatják a koncentrációt, ezért irodai környezetben vagy tanulás közben is hasznos lehet.
  • Akne és bőrproblémák: A borókabogyó illóolaj antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segíthetnek az akné és egyéb bőrproblémák kezelésében. Hígítva más hordozóolajokkal (például jojobaolaj vagy mandulaolaj) bőrre kenve alkalmazható.
  • Bőr tisztítása: Keverhetjük házi kozmetikumokba vagy arctisztítókba a borókabogyó illóolajat, hogy élvezhessük tisztító és frissítő hatását.
  • Izomfeszültség csökkentése: A borókabogyó illóolajat hígított formában masszázsolajban alkalmazva az izmokat lazítja, és segít enyhíteni a fáradtságot és feszültséget.
  • Ízületi fájdalom: Az illóolaj használható ízületi fájdalom enyhítésére is, különösen sportolás vagy nehéz fizikai aktivitás után.
  • Fertőtlenítés és frissítés: A borókabogyó illóolaj antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, így használhatjuk otthoni tisztítószerek készítéséhez a felületek fertőtlenítésére és a levegő frissítésére.
  • Légzőszervek támogatása: Inhalálhatjuk a borókabogyó illóolajat gőzölés vagy inhaláció formájában, hogy segítsünk a légzőszervek támogatásában, például megfázás vagy allergiás tünetek esetén.
In stock
6.04
Unit price: 0.60 €/ml
Bonus point : 0.18 €
Details

Összetevők: Juniperus Communis Fruit Oil

Feldolgozás: teljes spektrumú, nem frakcionált, nem denaturált, nem hígított

100% pure & natural, E.O.B.B.B.D. botanikailag és biokémiailag meghatározott

Info
Volume
10 ml
Weight
15 g/pcs
Opinions
Be the first to review this product!