Vásárolj 15000 Ft felett és válaszd a Packeta csomagpontos szállításunkat és INGYEN szállítjuk a megrendelésedet!

A csomagpontokon és a csomagautomatáknál nincs lehetőség az utánvétes fizetésre!

Szójaviasz - 1 kg
Szójaviasz - 1 kg
6 600 Ft

Szójaviasz - 1 kg

A szójaviasz egy növényi alapú viasz, amelyet a szójababból (Glycine max) állítanak elő. Ez egy népszerű alternatíva a hagyományos paraffin viaszhoz képest, mivel környezetbarátabb és megújuló forrásból származik.

A szójaviasz előállítása során a szójababot finomra őrlik, majd hő hatására kivonják belőle az olajat. Az olajat lehűtik és megszilárdítják, így jön létre a szójaviasz. Ezután a viaszt formázhatják gyertyákba, viaszápoló termékekbe vagy más hasonló alkalmazásokhoz.

Az egyik fő előnye a szójaviasznak az, hogy természetes és megújuló forrásból származik. A szójababból előállított viasz környezetbarátabb, mert biológiailag lebomlik, nem tartalmaz káros anyagokat és kevesebb mennyiségű szén-dioxidot bocsát ki a levegőbe, mint a paraffin viasz.

Emellett a szójaviasz előnye, hogy hosszabb égési idővel rendelkezik, mint a paraffin viasz. Ez azt jelenti, hogy a szójaviaszgyertyák tovább égnek, és így hosszabb ideig élvezhetjük a gyertyafényt és illatát.

A szójaviasz rugalmas is, ami azt jelenti, hogy jól befogadja az illatokat és könnyen keverhető más természetes anyagokkal, például illóolajokkal. Ez lehetővé teszi a különböző illatú gyertyák és viasztermékek készítését.

 • Megszilárdulási pont: 35-40°C
 • Olvadáspont 45-53°C

 


Raktáron
6 600 Ft
Egységár: 6,60 Ft/gr
A vásárlás után járó pontok: 198 Ft
Részletek

HASZNÁLATA

 1. Készítsd elő az üveget/tartályt, legyen tiszta és legalább szobahőmérsékletű.
 2. Helyezd a kanócot az üvegbe, és rögzítsd a helyét.
 3. Olvasszuk meg a viaszt egy dupla edény segítségével, olvadás közben keverjük meg. Ne melegítsd 85 °C fölé vagy túl hosszú ideig.
 4. Add hozzá a kívánt mennyiségű színezőanyagot vagy pigmentet illetve az illóolajat, de a hozzáadott szíező és illóolajok összesen  legfeljebb 8-10 százaléka legyen az olvasztott viasznak, és jól keverd össze. Mindig olyan illóolajokat és illatolajokat használj, amelyek lobbanáspontja magasabb, mint 75°C.
 5. Öntsd az üvegbe az ajánlott 65-70°C-os kiöntési hőmérsékleten. Hagyd lassan megszilárdulni.
 6. A szójaviasz alapú gyertyáknál érdemes 3-4 napot pihentetni az első égetés előtt.

 

FONTOS TUDNI

 

 • A természetes viaszok általában nagyobb kanócméretet igényelnek, mint a hagyományos paraffinviaszok. 
 • Az égési medence mérete és mélysége nagymértékben befolyásolja az illatszórás mértékét, ezért a megfelelő kanóc használata elengedhetetlen.
 • A lassúbb hűtés elősegíti a tartály tapadását, míg a gyorsabb hűtés elősegíti az elhúzódást.
 • A szójaviaszunknak csökkentett a fagyképződése, azonban hirtelen hőmérsékletváltozás esetén, mint a legtöbb szójaviasz, kikristályosodhat.
 • A tartály, a viasz, a festék, az illatanyag és a kanóc minden kombinációját tesztelni kell az égési minőség szempontjából. Javasoljuk, hogy a nagyüzemi gyártás megkezdése előtt egy kis mennyiséget teszteljen a termékből.

RÓLUNK MONDTÁK

Adatok
Kiszerelés
1 kg
Tömeg
1 kg/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!