Vásárolj 15000 Ft felett és válaszd a Packeta csomagpontos szállításunkat és INGYEN szállítjuk a megrendelésedet!

A csomagpontokon és a csomagautomatáknál nincs lehetőség az utánvétes fizetésre!

Érdekességek

Természetes mosószerek

Természetes mosószerek

Gondoltad volna, hogy azzal, hogy magad készíted a mosószert és az öblítőt, nem csak, hogy olcsóbb megoldást kerestél, de ugyanakkor a sok szintetikus kutyafülét is elkerülted? Nem csak a pénztárcád örül ennek a megoldásnak, de a környezeted is, hiszen ezek a szerek sokkal inkább környezetbarátabbak, mint a bolti társaik.  

 

 

 

 

 

 

 

Tudtad, hogy a mosószappan visszakerülve az élővizekben kevésbé vagy egyáltalán nem zavarja a természetes ökoszisztémát meg? 

Ok, nem mindig egyszerűbb a saját megoldás, de így is megéri. 

Ha elsőre nem sikerülne, akkor se add fel, sokszor az alapanyagok állagán is sok múlik illetve valahogy mindig a bolti cuccokkal szeretnénk összehasonlítani a végterméket, pedig a természetes megoldások egy picit más állaggal bírnak. 

Mosózselé: 

A mosószappant reszeljük le és a 2 liter vízzel egy lábosban, alacsony hőfokon melegítsük össze. Ha kész, akkor hagyjuk kihűlni és botmixerrel keverjük össze. Az elkészült gél állaga nagyon múlik a mosószappan minőségén. 

A pontos recept és még több öko és praktikus tanácsokat keresd Nagy Réka: Ökoanyu, csináld magad kiadványunkban! 

 

Folyékony mosószer: 

Melegítsük fel a vizet egy fazékban és adjuk hozzá a lereszelt szappant. Lassú tűzön, kevergetve melegítsük és amikor homogén az állaga, adjuk hozzá a mosószódát és a szódabikarbónát. Amikor minden feloldódott, vegyük le a hőről és turmixoljuk át. Ezután hagyjuk kihűlni. Használat előtt felrázni szükséges. 

Még több hasznos ötletet keresd Munkácsi Brigitta: Levendula és ecet című kiadványunkban! 

  

Citromos-szegfűszeges mosópor:

 

  • 150 gr mosószappan 

  • 300 gr mosószóda 

  • 150 gr szódabikarbóna 

  • 20 csepp citrom illóolaj (opcionális) 

  • 10 csepp szegfűszeg illóolaj (opcionális, illetve 6 éves kor alatt, magas vérnyomás esetén, várandósság illetve szoptatás alatt ellenjavallt.) 

A mosószappant reszeljük le és keverjük a hozzávalókat alaposan össze. Mosásonként 2-3 evőkanálnyi javasolt, de függ a szennyezettségtől is. 

Ha fehér ruhát mosnál tegyél hozzá még 1 evőkanál aktív oxigénes fehérítőt is. 

Még több hasznos ötletet keresd Munkácsi Brigitta: Levendula és ecet című kiadványunkban! 

 

Öblítő:

 

  • 800 ml ecet 

  • 200 ml víz 

  • 5 csepp citrom illóolaj 

  • 5 csepp levendula illóolaj 

 

Egy üvegbe tegyük a hozzávalókat és alaposan keverjük össze. Minden használat előtt javasolt, hogy összerázzuk és mosásonként 60 ml mehet a házi öblítőből. 

Az ötletet a Munkácsi Brigitta: Levendula és ecet című könyvében találjátok. A könyvet és a hozzávalókat keresd a webáruházunkban!