Vásárolj 15000 Ft felett és válaszd a Packeta csomagpontos szállításunkat és INGYEN szállítjuk a megrendelésedet!

A csomagpontokon és a csomagautomatáknál nincs lehetőség az utánvétes fizetésre!

Érdekességek

A frakcionált kókuszolaj

Alapanyagok bemutatása
Szűrés törlése
A frakcionált kókuszolaj

A frakcionált kókuszolaj a leginkább használt és a vásárlóink által a leginkább favorizált hordozóolaj. Na de mit is jelent a frakcionált szó és mi mindenre használható a frakcionált kókuszolaj?

A kókuszolaj halmazállapota szilárd, ami nehézkessé tenné az illóolajok hígítását, ezért egy olyan eljárásnak vetik alá a kókuszolajat, amely során eltávolítják a hosszú szénláncú zsírsavakat és ezáltal nem csak folyékony halmazállapotú anyagot kapnak, de az eltarthatósága is megnő.

A frakcionált kókuszolaj szobahőmérsékleten sem szilárdul meg, de ugyanakkor a kókuszolaj pozitív tulajdonságaival is bír. Rendkívül stabil és ellenáll az oxidációnak, használható krémekben, testápolókban és sok más kozmetikai készítményben bőrre és hajra. Mivel kémiailag közömbös a többi kozmetikai összetevővel szemben, viszkozitás szabályozóként működik, és segíti a pigmentek és egyéb adalékanyagok feloszlatását.

Egyik fő előnye, hogy nem zsírosodik és könnyen beszívódik a bőrbe. Így nagyon hatékonyan segít puhítani és megnyugtatni a száraz bőrt. Bár a frakcionált kókuszolajnak nagyon enyhe jellegzetes illata van, szagtalan és színtelen tulajdonságai arra szolgálnak, hogy bármilyen illóolajjal könnyen keverhető legyen.

Előnyei:

  • Magas antioxidáns tartalmú 

Természetes antioxidánsokat tartalmaz, amelyek segítenek megvédeni a bőrt az olyan dolgoktól, mint a szabad gyökök okozta károsodás, a környezeti hatások és az UV-sugárzás. Az antioxidánsokban gazdag termékek használata segíthet megőrizni a ragyogóbb, egyenletesebb bőrtónust.

  • Kiválóan hidratálja a bőrt és a hajat

Ez a fajta kókuszolaj kiváló könnyű bőrpuhító és hordozó olajnak számít, ami azt jelenti, hogy segít hidratálni a száraz bőrt, megnyugtatja az irritált bőrt, és illóolajjal együtt számos célra használható, például tisztításra vagy  kiütések kezelésére.

  • Hosszú eltarthatósági idővel rendelkezik, ráadásul szagtalan és színtelen

A frakcionált kókuszolaj stabilabb a többi finomítatlan kókuszolajhoz képest, így tovább tart, és nem valószínű, hogy megromlik. Szagtalan és színtelen tulajdonsága miatt kitűnően alkalmas a házi készítésű kozmetikumokban, hiszen azok színében vagy illatában nem hoz változást.

 

Receptek, amelyekben megtalálod a frakcionált kókuszolajat:

Sheavajas ápoló száraz, töredezett hajra

- Másnaposság ellen

- Viszketés elleni krém

- Leégés utáni spray

- Testradír

- Szemránc krém

- Borotvakrém

- Testvaj