Vásárolj 15000 Ft felett és válaszd a Packeta csomagpontos szállításunkat és INGYEN szállítjuk a megrendelésedet!

A csomagpontokon és a csomagautomatáknál nincs lehetőség az utánvétes fizetésre!

Érdekességek

A csodatevő Epsom só

A csodatevő Epsom só

Az Epsom-só, nem hagyományos só, mert  tulajdonképpen a magnézium-szulfát egyik neve. A magnézium pedig  a szervezetünkben jelen lévő egyik leggyakoribb anyag, mely rengeteg fiziológiai folyamat megfelelő működéséhez szükséges. Az Epsom-só éppen ezért nagyszerű hatással lehet az egészségünkre.

magnézium-szulfát, a keserűsó vagyis az Epsom-só (nevét az angol kisvárosról, Epsomról kapta, ahol nagy mennyiségben állították elő), a bőrünkön keresztül is képes felszívódni, így fürdő formájában is nagyon hatékony lehet, hosszú idő ótaa fürdősók egyik legfontosabb alapanyag.

Az Epsom-sóval készült fürdő segít megszabadulni a stressztől és gyorsítja a méreganyagok eltávolítását is. A magnéziumnak nagyon fontos szerepe van például a szerotonin nevű vegyület felszabadulásában, illetve hasznosításában, vagyis az Epsom-sós fürdő csökkenti a stresszt, a szorongást, az idegeskedést, az álmatlanság ellen is hatékony. A méregtelenítő hatása sem elhanyagolható: segít eltávolítani a salakanyagokat a sejtekből.

Izomgörcsökre is jó az Epsom-só

A magnéziumról régóta tudhatjuk, hogy nagyon hatékony az izmok görcsös összehúzódása ellen, az Epsom-só emellett képes csillapítani a fájdalmat, csökkenti a gyulladásokat is, valamint felgyorsítja az izmok regenerációját, gyógyulását. Az Epsom-sót éppen ezért nagyon ajánlott a rendszeresen sportolóknak használni. 

Keserűsó a köszvényes rohamok és ízületi fájdalmak ellen

Az Epsom-só jó tulajdonságai közé tartozik, hogy képes csökkenteni a fájdalmat, a duzzanatot és a krónikus gyulladásokat, nemcsak az izmokban, de az ízületekben is, éppen ezért nagyon hatékony lehet a különböző ízületi fájdalmak, ízületi kopásból eredő kellemetlenségek vagy éppen a köszvényes rohamok ellen. Az Epsom-só az idegrendszerre is jó hatással van. 

Epsom-sóval a lábszag és a gombásodás ellen

Bármilyen lábproblémánk legyen is (gombásodás, atlétaláb, kellemetlen lábszag, talpfájdalom stb.), az Epsom-sós lábfürdő megoldást jelenthet rá. Az Epsom-sós fürdő mellett a láb bőrét érdemes le is radírozni a keserűsóval, ez ugyanis nagyon hatékony lehet a bőrkeményedések ellen.

Forrás:https://www.hazipatika.com/eletmod/termeszetes_gyogymodok/cikkek/mi_mindenre_jo_a_keseruso/20150904101415

Hogyan használd?

Egy csésze Epsom sót keverd el a kád vízében ( ne legyen nagyon forró) és kb. 20-25 percig lazulj benne. Ha illóolajjal is szeretnéd feldobni a fürdőzést, akkor a sóhoz keverd a néhány csepp olajat, majd ezután oldd fel a sót a vízben.

Pezsgő fürdősó receptünkért KATT ide!