Vásárolj 15000 Ft felett és válaszd a Packeta csomagpontos szállításunkat és INGYEN szállítjuk a megrendelésedet!

A csomagpontokon és a csomagautomatáknál nincs lehetőség az utánvétes fizetésre!

Érdekességek

Tigrizsbalzsam házilag

Tigrizsbalzsam házilag

A tigrisbalzsam egy különleges és természetes balzsam, amelyet házilag készíthetsz el az "Ökoanyu csináld magad" könyvben található recept alapján. De mitől olyan különleges, és miért érdemes kipróbálni?

Ez a balzsam többféle módon jöhet jól:

  1. Az illatát terápiaként élvezheted: A tigrisbalzsam elkészítésekor használt illóolajok, például a mentol és az eukaliptusz, frissítő és élénkítő hatásúak lehetnek. Használhatod inhalálásra vagy masszázshoz a felfrissülés érdekében.
  2. Légzési problémák enyhítésére: Ha megfázás vagy allergia okozta légzési nehézségekkel küzdesz, a tigrisbalzsam inhalálása segíthet a tünetek enyhítésében. Pár csepp ebből a balzsamból a párolgó forró víz fölé téve vagy egy inhalátorban használva könnyebbséget hozhat.
  3. Hideg időben az általános kellemes bőrérzetért: A hideg időjárás megviselheti a bőrünket, és kiszáradást okozhat. A tigrisbalzsam természetes hidratálókat tartalmaz, amelyek segíthetnek a bőr hidratálásában és védelmében.
  4. Sportolás előtt és után: A sportolás során megterhelt izmok és ízületek kezelésére is használhatod. Masszírozd be a balzsamot az érintett területekre a feszültség és fájdalom enyhítése érdekében.

Miért érdemes házilag készíteni? Mert így teljes kontrollod van az összetevők felett, és biztos lehetsz benne, hogy csak természetes anyagokat használsz. Ráadásul az Ökoanyu Csináld magad könyvben található receptek segítségével környezetbarát és fenntartható módon gondoskodhatsz magadról és családodról. 

 

Recept:
???? 6 gr méhviasz
???? 15 csepp kámfor illóolaj
???? 8 csepp szegfűszeg illóolaj
???? 8 csepp fahéj illóolaj
Az oliva olajat és az orbáncfűolajat vízgőz felett olvasszuk össze a méhviasszal, majd hagyd az elegyet szobahőmérsékletre hűlni. Ezután add az illóolajokat is hozzá, majd tedd jól záródó tégelybe.