Vásárolj 15000 Ft felett és válaszd a Packeta csomagpontos szállításunkat és INGYEN szállítjuk a megrendelésedet!

A csomagpontokon és a csomagautomatáknál nincs lehetőség az utánvétes fizetésre!

Érdekességek

A bio kertészek varázslatos fegyvere: A neem olaj

A bio kertészek varázslatos fegyvere: A neem olaj

Az ökológiai növényvédelem terén számos módszer és anyag áll rendelkezésre a kártevők és betegségek elleni védekezésre. Ezen alternatív megoldások közül egy különleges és hatékony eszköz a neem olaj. A neem (Azadirachta indica) fa Indiában őshonos, és évszázadok óta használják gyógyászati és növényvédelmi célokra. Ebben a cikkben felfedezzük a neem olaj előnyeit és annak fontosságát a bio kertészek számára a növényvédelem terén.

A neem olajat a neem fa magjainak hidegen sajtolt eljárással történő kivonásával nyerik. Ez a természetes olaj rendkívül gazdag bioaktív vegyületekben, például azazadirachtinban, limoninban, nimbinben és nimbidinben. Ezek az összetevők rendkívül hatékonyan hatnak a kártevőkre és a betegségekre, miközben biztonságosak a környezetre és az emberi egészségre.

A neem olaj növényvédelmi előnyei:

  1. Kártevők elleni hatékonyság: Az azadirachtin nevű vegyület a neem olajban természetes rovarölő hatású. Hatékonyan befolyásolja a kártevők életciklusát, megakadályozza azok fejlődését, táplálkozását és szaporodását. A neem olaj alkalmazása segít csökkenteni a kártevő populációját anélkül, hogy károsítaná a környezetet vagy más hasznos rovarokat.

  2. Betegségek elleni védelem: A neem olaj antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik, így hatékonyan küzd a növényeket fenyegető gombák, baktériumok és vírusok ellen. Az olaj alkalmazása megakadályozza a kórokozók terjedését és megfékezi a betegségek kialakulását a növényeken. Ez különösen hasznos lehet az ökológiai kertészek számára, akiknek korlátozott lehetőségeik vannak a vegyi alapú fungicidek és bactericidek használatára.

  3. Természetes módszer: A neem olaj egy teljesen természetes növényvédelmi megoldás. Nem tartalmaz szintetikus vegyi anyagokat vagy kemikáliákat, amelyek potenciálisan károsak lehetnek az emberi egészségre és a környezetre. Ezért a neem olaj használata összhangban van az ökológiai gazdálkodás alapelveivel, és lehetővé teszi a természetes egyensúly fenntartását a kertben.

  4. Kölcsönhatás más módszerekkel: A neem olaj kiválóan kombinálható más ökológiai növényvédelmi módszerekkel. Például használható természetes rovarirtó szerekkel, biológiai vérszívók bevetésével vagy olyan intézkedésekkel, amelyek erősítik a növények ellenálló képességét, mint például a megfelelő tápanyagellátás vagy az öntözési rendszer optimalizálása.

 

Neem olajjal a tetvek és a poloskák ellen

HOZZÁVALÓK:

ELKÉSZÍTÉSE:

 

Egy szórófejes flakonba vagy üvegbe készítsd el az oldatot és rázd össze alapossan, amíg színte fehér lesz. Használd a növényekre 7-10 napon át, hogy a lárvák kikelését megakadályozzuk. Nagyon hatásos a tetvek, atkák, poloskák ellen, de ugyankkor a katicabogarakra, méhekre és a pillangókra nem hat.

Rázd fel minden használat előtt! Tartsd hűvös helyen és használd fel, a bekevert adagot minél hamarabb!