Vásárolj 15000 Ft felett és válaszd a Packeta csomagpontos szállításunkat és INGYEN szállítjuk a megrendelésedet!

A csomagpontokon és a csomagautomatáknál nincs lehetőség az utánvétes fizetésre!

Érdekességek

Az illóolajok kistestvére: a virágvíz

Az illóolajok kistestvére: a virágvíz

Az aromavizek, más néven virágvizek, az illóolaj előállításakor születnek meg. A vízgőz-desztilláció során a párlat olajos része lesz az illóolaj, míg a vizes része a virágvíz.

Az aromavizek, más néven virágvizek, az illóolaj előállításakor születnek meg. A vízgőz-desztilláció során a párlat olajos része lesz az illóolaj, míg a vizes része a virágvíz.

A virágvíz kicsi mennyiségben illóolajat, és nagyobb mennyiségben a gyógynövény vízoldékony összetevőit tartalmazza.

Terápiás hatásuk hasonló, az azonos gyógynövényből nyert illóolajokhoz, csak sokkal gyengédebb erejűek, ezért bátran használjuk olyan területeken, ahol az illóolaj túl erős lenne, például kozmetikumokba, gyerekek esetében vagy az érzékenyebb bőrűek vonatkozásában.

1. Rózsa virágvíz

Frissítő, hidratáló, ránctalanító , bőrfeszesítő és gyulladáscsökkentő hatása van. Lelki oldalról felemel és energizál.

Használd arcpermetként, hajad frissítésére, vagy a házi kozmetikumokba.

2. Levendula virágvíz

Nyugtató, regeneráló és gyulladáscsökkentő hatása van. Tökéletes napégés esetén, de a nyugodt alvásért csak spricceld a párnára. Tökéletes kisebb sérülések, sebek vagy pattanások kezelésére.

3. Olasz szalmagyopár virágvíz

Bőrregeneráló, hidratáló hatású. Tökéletes a ráncok , ekcéma vagy egyéb bőrgondok esetén. Sebgyógyító és sejtmegújuló hatása van. Bátran használd ütődésre, duzzanatra.

4. Balzsamos szuhar virágvíz

Tisztító és regeneráló hatású. Vérzéscsillapító tulajdonsága miatt tökéletes kisebb sérülések kezelésében. Pórusösszehúzó tulajdonsága miatt nagyszerű eleme az arctisztító rutinnak.

5. Narancsvirág virágvíz

Stresszoldó és oldja a feszültséget. Tonizálja a bőrt és ugyanakkor feszesebbé is teszi. Tökéletes hidratáló és regeneráló. A száraz, fakó bőr megmentője

6. Varázsmogyoró virágvíz

Gyulladáscsökkentő, pólusösszehúzó és tisztító tulajdonsága van. Tökéletes a rovarcsípések esetén, de vénás problémák kezelésében is hatékony tud lenni. Serkenti a vérkeringést és kiváló bőrfeszesítő.