Vásárolj 15000 Ft felett és válaszd a Packeta csomagpontos szállításunkat és INGYEN szállítjuk a megrendelésedet!

A csomagpontokon és a csomagautomatáknál nincs lehetőség az utánvétes fizetésre!

Érdekességek

Illóolajok hígítási aránya

Illóolajok hígítási aránya

Az illóolajok adagolása és dozirozása nagyon fontos kérdés, különösen kisgyermekek, csecsemők és idősebb emberek esetében. Azonban fontos megjegyezni, hogy az illóolajoknak nincs hivatalosan ajánlott adagolása a gyógyszeres kezelésekhez hasonlóan. Az adagolás függ az illóolaj típusától, a használat céljától, a személyes egészségi állapottól és az életkortól is.

Általánosságban elmondható, hogy az illóolajokat mindig óvatosan kell alkalmazni, különösen érzékenyebb csoportoknál. Mindig ajánlott kezdetben alacsonyabb koncentrációkkal kezdeni, és figyelni az esetleges mellékhatásokra vagy bőrirritációra. Ha bármilyen kétséged van az illóolajak használatával kapcsolatban, mindig fordulj szakemberhez, például aromaterapeutához vagy gyermekorvoshoz.

A hígítás százalékos aránya általában a hordozóolajhoz képest adható meg!

  1. Kisgyermekek és csecsemők esetében: Általában a hígítás 0,25-1% közötti tartományban ajánlott kisgyermekek és csecsemők számára. Ez azt jelenti, hogy egy teáskanál (kb. 5 ml) hordozóolajhoz csak néhány csepp illóolajat (általában 1-2 csepp) kell hozzáadni. Óvatosan kell eljárni és figyelni az egyéni reakciókat
  2. Nagyobb gyermekek (6 éves kor felett): A nagyobb gyermekek esetében általában 1-3% közötti tartományban ajánlott a hígítás. Tehát egy teáskanál hordozóolajhoz 1-3 csepp illóolajat lehet hozzáadni.
  3. Felnőttek: Felnőttek esetében általában 1-5% közötti hígítási arány ajánlott, attól függően, hogy milyen célból használják az illóolajat és az egyéni érzékenységtől. Például, egy teáskanál hordozóolajhoz (kb. 5 ml) általában 3-15 csepp illóolajat lehet hozzáadni.
  4. Idősebb emberek: Az idősebb emberek esetében a hígítás általában 1-3% közötti tartományban ajánlott. Ez azt jelenti, hogy egy teáskanál hordozóolajhoz több illóolajat is hozzáadhatsz, de mindig figyelj az egyéni reakciókra és az esetleges bőrirritációra.

Fontos megjegyezni, hogy ezek csak általános iránymutatások, és az egyéni igényektől és reakcióktól függően változhatnak. Mindig fontos az egyéni érzékenységet és reakciókat figyelembe venni az illóolajak használatakor. Ha bizonytalan vagy a megfelelő hígítási arányban, mindig érdemes konzultálni egy aromaterapeutával vagy más szakemberrel, aki segíthet személyre szabott tanácsokkal és iránymutatásokkal.

Aromaterapeutákat, természetgyógyászokat a Illoolajszakertok – Illóolaj szakértők a közeledben! oldalon találsz!