Vásárolj 15000 Ft felett és válaszd a Packeta csomagpontos szállításunkat és INGYEN szállítjuk a megrendelésedet!

A csomagpontokon és a csomagautomatáknál nincs lehetőség az utánvétes fizetésre!

Érdekességek

Aromaterápia a frontok ellen

Aromaterápia a frontok ellen

Az időjárás frontok gyakran hirtelen és váratlanul érkeznek. Ezek a meteorológiai jelenségek nemcsak az időjárási viszonyokat változtatják meg, hanem számos kellemetlen tünetet is okozhatnak az emberekben. Az időjárási frontok hatása szerteágazó lehet, és mindenkit másképpen érinthet.

Az időjárás frontok lényegében légtömegek határainak, különbségeinek megnyilvánulásai, amelyek gyakran az égkörben lévő levegő nyomásának változásával járnak. Ezek a változások befolyásolják az atmoszféra és az emberi test közötti nyomás különbségét, ami számos fiziológiai reakciót vált ki.

Az időjárás frontok hatására gyakran tapasztalható fejfájás, migrén, álmatlanság, fáradtság, hangulatváltozások, ízületi fájdalmak és egyéb kellemetlenségek. Ezek a tünetek nagymértékben befolyásolhatják mindennapi tevékenységeinket és életminőségünket.

Az aromaterápia egy hatékony és természetes megoldás lehet az időjárás frontok által okozott kellemetlen tünetek enyhítésére. Az illóolajokat a bőrön vagy a diffúzoron keresztül használva képesek lehetünk megküzdeni az ilyen tünetekkel.

Például a levendula illóolaj nyugtató hatással bír, ami segíthet enyhíteni a stresszt, csillapítani a fejfájást és javítani az alvást. Az eukaliptusz illóolaj frissítő és légzéskönnyítő hatású, amely segíthet az orrdugulás enyhítésében és a légzés javításában. A boróka illóolaj felfrissítheti a testet és a lelket, valamint segíthet a fáradtság és kimerültség leküzdésében.

Az időjárás okozta fronthatások elleni roll-on keverék kiváló lehetőség az aromaterápia alkalmazására. A receptben szereplő jojobaolaj kiváló hordozóolaj, amely segíti az illóolajok bőrön keresztüli felszívódását és enyhíti azokat a tüneteket, amelyeket az időjárási frontok okoznak.

Időjárás okozta fronthatások elleni roll-on keverék receptje

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Vegyél egy tiszta 10 ml-es roll-on üveget.
  2. Öntsd bele a 8 ml jojobaolajat.
  3. Adj hozzá 2 ml levendula, 2 ml eukaliptusz és 2 ml boróka illóolajat.
  4. Alaposan rázd össze az üveget az összetevők jól összekeveréséhez.

Használat előtt mindig végezz bőrpróbát, hogy megbizonyosodj róla, hogy nem vagy érzékeny valamelyik összetevőre. Majd alkalmazd a keveréket az érintett területeken, és óvatosan masszírozd be. Használd szükség esetén, és konzultálj aromaterapeutával vagy egészségügyi szakemberrel, ha kérdésed vagy aggályod van az illóolajok használatával kapcsolatban.

Azonban, ha inkább a diffúzorban szeretnéd használni az illóolajokat, itt van egy keverék recept, amely segíthet az időjárás frontok okozta kellemetlen tünetek enyhítésében.

Időjárás okozta fronthatások elleni diffúzor keverék

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Töltsd fel a diffúzor tartályát vízzel.
  2. Adj hozzá 5 csepp levendula, 5 csepp eukaliptusz és 5 csepp bergamott illóolajat.
  3. Kapcsold be a diffúzort, és élvezd az illóolajok frissítő és nyugtató hatását.